Het Rode Kruis

Automatisering voor Het Rode Kruis

martin-splitt-8ByBvAXwFEc-unsplash

Backend

Honderdduizenden cursisten

De Case

Het Rode Kruis is marktleider op het gebied van EHBO cursussen en certificering. Honderdduizenden mensen zijn door Het Rode Kruis opgeleid en gecertificeerd en mogen mede daarom hun werk uitvoeren. Wij leverden een development team aan Het Rode Kruis dat een systeem bouwde dat de bedrijfsprocessen rond de planning van trainingen, docenten en cursisten uitvoert alsmede, cursus definities, rapportages en de publieke webshop. 

Dedicated development team

Smartshore Ability leverde een dedicated development team dat het systeem in samenwerking met Het Rode Kruis ontwikkelde.  Het team werkt op basis van de Scrum methode, aangevuld met diverse kwaliteitsborgingen op het vlak van automatische tests, code kwaliteit en security.

 

Er zijn twee teams ingezet: één voor de automatisering van de bedrijfsprocessen en één voor de realisatie van de commerciële webshops.

Resultaat

Migratie

Smartshore Ability heeft ook de migratie uit van het oude systeem naar het nieuwe systeem uitgevoerd. Landelijke trainingshistorie, certificaten en cursistengegevens werden gemigreerd en getransformeerd naar het nieuwe datamodel. Tevens werd de applicatie ondergebracht in een nieuwe infrastructuur.

Infrastructuur, hosting en devops

Smartshore Ability verzorgt ook hosting van de applicatie en de webshop. Het is essentieel dat de systemen ten alle tijde beschikbaar zijn en piekbelasting kunnen opvangen. Om die reden is er gekozen voor een oplossing met Docker en Kubernetes, high-availability databases en pro-actieve performance monitoring. Het geheel is aangesloten op een CI/CD pipeline waarmee aanpassingen in de applicatie gemaakt kunnen worden op een veilige manier en zonder downtime.

Wij werkten aan deze case
Seetpal

Seetpal

Developer
jelke-1
jelke-2

Jelke

Algemeen directeur
Balvir

Balvir

Developer
ernst-1-2
ernst-2-2

Ernst Jan

Project manager
bart-1-2
bart-2-2

Bart

Lead software architect
arjan-1
arjan-2

Arjan

Agile delivery manager
danique-1
danique-2

Danique

UX designer
Thomas

Thomas

Manager hosting & service
Tajinder

Tajinder

Developer
Radhika

Radhika

Developer
Profile-_0004s_0001_Ravneet1
Ravneet-2

Ravneet

Developer
Gagan

Gagan

Developer