Koninklijke Marechaussee

Gebruiksvriendelijk kennisplatform voor defensie

KMAR

Search

De Koninklijke Marechaussee waakt over de veiligheid van de Staat. In Nederland en ver daarbuiten.

De Koninklijke Marechaussee wordt wereldwijd ingezet op plaatsen van strategisch belang. Van de Koninklijke paleizen tot aan de buitengrenzen van Europa. Van luchthavens in Nederland tot oorlogs- en crisisgebieden overal ter wereld.

En wat als je dan ter plekke razendsnel moet opzoeken welke procedure je op dat precieze moment moet gaan toepassen?

Aanpak

Razendsnel zoeken

De Koninklijke Marechaussee gebruikt een interne applicatie waarin alles staat wat je moet weten als je werkt bij de Koninklijke Marechaussee. Maar hoe ontsluit je dat? Alle data van de Koninklijke Marechaussee is super gestructureerd. Daardoor is het heel makkelijk om content te verwerken tot een slimme index waar je op kunt zoeken. We hebben een push API geleverd waarin nieuwe documenten of documenten die geüpdatet zijn heel snel toegevoegd, geüpdatet of verwijderd kunnen worden. 

 

Op basis van deze gestructureerde content hebben we ontwerpen gemaakt voor de de user interface, de pagina’s waarop je kunt zoeken en vinden, rekening houdend met de stijl van de applicatie en de huisstijl van de Koninklijke Marechaussee. 

 

Aansluitend zijn alle documenten gepushed naar onze Push API en is alle content in een Elasticsearch index weggeschreven. Daarna ontwikkelden we de benodigde onderliggende API’s zodat vanuit de search front end van de applicatie slimme gerichte vragen gesteld kunnen worden (in JSON) waarop we in (wederom in JSON) de antwoorden kunnen teruggeven. Op basis daarvan kunnen in de applicatie de resultaten gepresenteerd worden.

Resultaat

Search oplossing op basis van Elasticsearch: Confind

Confind is een slimme zoekmachine waar de interne applicatie heel gericht en snel de meest relevante content kan zoeken en vinden.

  • Hosting door Koninklijke Marechaussee;
  • Beheer door Smartshore & Ability;
  • Admin Module voor functioneel beheer;
  • Kibana voor verbruiks inzichten;
  • API’s voor zoeken, suggesties en indexaties, etc..
Wij werkten aan deze case
Tools
Diensten
remko-1
remko-2

Remko

Sales manager
profielfoto Lennard
lennard-2

Lennard

Creatief directeur
Baldeep

Baldeep

Developer
Priya(Java Developer)

Priya

Java Developer
julia-1
julia-2

Julia

Developer
Promita

Promita

Developer
bart-1-2
bart-2-2

Bart

Lead software architect