Prototyping & design

Smartshore Ability ontwikkelt digitale diensten en producten die werken en waar gebruikers tevreden mee zijn. Daarom werken onze designers data-gedreven door te experimenteren, te testen en te analyseren.

Wij werken voor

Focus op gebruikers

Wij testen wat werkt door prototypes te ontwikkelen en deze te testen met eindgebruikers. Begrijpen gebruikers exact wat het doel van een product of dienst is en hoe ze die het beste kunnen gebruiken?

Door te starten met testen komen me stap voor stap te weten wat gebruikers van de producten die wij ontwikkelen verwachten en nodig hebben. Zo maken we producten en diensten waar gebruikers blij van worden.

Gerelateerde cases

Digitaal Museum voor de Heineken Collectie

Heineken

Dataloket voor Provincie Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland Dataloket

Smart shipping voor Provincie Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland Smartshipping

Dataplatform voor UNESCO

UNESCO

Veel gestelde vragen over prototyping & design

Wat is UX-design in een notendop?

Kort gezegd gaat UX over hoe een gebruiker denkt over het gebruik van een computersysteem, software of applicatie.

Als de gebruiker het lonend, gemakkelijk, intuïtief en waardevol vindt om een computersysteem, software of applicatie te gebruiken, is de kans groter dat hij het computersysteem, software of de applicatie vaker zal gebruiken. Dit ontwikkelt een emotionele betrokkenheid of affiniteit.

Wanneer is UX van toepassing?

Ux design is van toepassing bij:

  • Het ontwikkelen van een nieuw digitaal product. 
  • Het verbeteren van het gebruik bij een bestaand product
  • Het aanspreken van een nieuwe doelgroep
  • Het doorvoeren van één consistente ervaring over verschillende producten en diensten

Simpel gezegd, UX is belangrijk omdat het probeert te voldoen aan de behoeften en wens van de gebruiker. Het is bedoeld om positieve ervaringen te bieden die gebruikers loyaal houden aan het product of merk. 

Wat is het verschil tussen UX en UI?

UX (gebruikerservaring) en UI (gebruikersinterface) zijn twee onderling afhankelijke termen. Terwijl UI over het algemeen gaat over de interactie tussen gebruikers en computersystemen, software en applicaties, gaat UX meer in het algemeen over de algehele ervaring van een gebruiker met een merk, product of dienst.

Hoe bespaart UX geld?

Elke euro 1 die wordt geïnvesteerd in UX resulteert in een rendement tussen  €2 en  €100. Dit komt omdat het ontwikkelen aanzienlijk meer tijd in beslag neemt dan ontwerpen. Het is geen minpunt voor ontwerpers, het is een simpel feit van 2D, platte functionaliteit versus iets dat interactief moet zijn en moet functioneren voor een eindgebruiker.

“Volgens IBM zijn codefouten 30 keer duurder om te corrigeren dan het gebruik van de juiste informatie. Het is uiterst onwaarschijnlijk dat deze codefouten optreden als je kiest voor het UX-ontwerp.”
— Steve Olenski

 

Door ontwerpen te maken en gebruikersonderzoek te doen tijdens de ontwerpfase, in plaats van tijdens de ontwikkelingsfase, bespaart u honderden uren aan bug fixing en bespaar geld je voor jouw bedrijf.

Houden jullie rekening met WCAG 2.1?

Ja, wij werken volgens de WCAG 2.1 standaarden hierdoor zijn onze producten toegankelijk voor iedereen. 

Richtlijnen voor toegankelijkheid van WCAG 2.1 definieert hoe webinhoud toegankelijker kan worden gemaakt voor mensen met een handicap. Toegankelijkheid omvat een breed scala aan handicaps, waaronder visuele, auditieve, fysieke, spraak-, cognitieve, taal-, leer- en neurologische handicaps.

De creatives

danique-1
danique-2

Danique

UX designer
julia-1
julia-2

Julia

Developer
profielfoto Lennard
lennard-2

Lennard

Creatief directeur

Hoe kunnen we jouw organisatie versterken met software development?

Laat ons je terugbellen

Of je nu een vraag voor ons hebt of simelweg even hallo wilt zeggen, neem gerust contact met ons op!

Ready for the next step?